„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2014. január 31., péntek

Kincsek a piacról


Szeretem a régi tárgyakat, mint a blogomból láthatjátok, a kézimunkákat is. És ha ez a kettő ötvöződik, az maga a tökély:) Legutóbbi bolhapiacos szerzeményeim.


2014. január 30., csütörtök

Játék - Ismerjük meg egymást újra

A játékot Szera indította, ha benéztek hozzá, megtudjátok mi adta az indíttatást.) Engem Laucica pécézett ki. (Hozzá is érdemes benézni, mert rengeteg szépség kerül ki a kezei közül.)

Legyen a játék neve most: Ismerjük meg egymást újra!

1. Linkeld be azt az embert a blogodba, aki kipécézett.
2. Ossz meg magadról hét dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
3. Pécézz ki 7 embert, nevezd meg és linkeld be őket a blogodba.
4. Egy hozzászólásban értesítsd őket a blogjukon, hogy ki lettek pécézve.

Akkor most 7 dolog rólam:
  1. Az alkotás megnyugtat, kikapcsol. Legyen szó bármilyen szöszmötölésről.
  2. Nagy sikerélményt jelentett, hogy megtanultam horgolni. Addig-addig erőltettem, míg sikerült, és már több mintát is képes voltam megcsinálni.
  3. Szeretem a régi tárgyakat, különösen a paraszti kultúra használati tárgyait. Lenyűgöz az egyszerűségükben rejlő funkcionalitás. Mindegyiknek története van, ami még misztikusabbá teszi őket számomra.
  4. Szeretek utazni, más kultúrákat megismerni.
  5. Imádom az Őrség tájait, minél többször látogatok el oda, annál inkább elmerülök egy mesevilágban.
  6. Szívesen élnék vidéken.
  7. A legnagyobb boldogságot a gyerekeim jelentik számomra.
És most következzenek, akiket kipécéztem:
Unikat MarcsiModesztaErikaMónikaVidéki porta
Náluk időzök szívesen, nagyon szeretem gyönyörű blogjaikat.

2014. január 26., vasárnap

Granny's garden


És ezek is most készültek. Számomra annyira szépségesek ezek az anyagok, nem tudok betelni velük.2014. január 25., szombat

2014. január 17., péntek

Rokokó rózsa bronz medálban


Pár hete készült ez a kis mű, de sokáig gondolkodtam, hogy felrakjam-e a blogba a képeket, mert az anyag medálba illesztésével nagyon nem vagyok elégedett. A hibák a fotókon jöttek ki igazán. Először szétszedtem, majd újra beragasztottam, de így sem tökéletes. Ha valaki tud tippeket, hogy lehet az anyagot szépen a keresztbe illeszteni, azt megköszönöm!2014. január 9., csütörtök

Restaurálás


Gyerekkori emlékeket ébreszt bennem ez a régi párna, amit a keresztanyám, aki idén lenne 93 éves készített még lánykorában. Tehát ez a párna már több, mint 70 éves. Az idő vasfoga megviselte. A selyemrészei elkoptak, szétfoszlottak, a goblein szálai is elvékonyodtak. Kár, hogy igazi előtte fotót nem készítettem. Szétszedtem, kimostam a gobleint, kijavítgattam a hibáit, és varrtam egy új huzatot. Kellene hozzá egy kerek bélést is varrnom, mert a belerakott két szögletes párnabelső nem szépen domborodik, de talán majd arra is kerítek időt.


2014. január 4., szombat

Kökényszüret és lekvárfőzés
Olyan jó ez az év végi pár nap szabadság. Jutott idő egy kis kökényszüretre és lekvárfőzésre is.