„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2012. február 22., szerda

Régi láda új ruhában


Ezt a ládikát megunták régi gazdái, és kidobták. Akkor még élénk piros színben tetszelgett (már sajnálom, hogy nem csináltam róla ilyen volt - ilyen lett fotót), de már akkor láttam a benne rejlő lehetőségeket.
Egy kis csiszolás, festés után rákerülhettek a szalvétából kivagdosott levendulák, majd jöhetett egy kis antikolás. Azt hiszem, valami varrós cucc tárolására fog szolgálni.

Katedrál ablak blokk újra

Megvarrtam újra a katedrál ablakos blokkot, csak más anyagokból. A barnás blokkok és a pasztelesek nem annyira jók együtt, így született az elhatározás, hogy két takaróm lesz. A gyerekeim nagyon örültek az ötletnek, és már le is csaptak rá, mindkettőre van jelentkező.

2012. február 18., szombat

Tolltartó és mobiltok

Mivel a Varrjunk közösen játék leköti szinte minden energiám, mostanában nem nagyon készülnek új dolgok. Hogy ne unjátok a blokkok felsorolását, közbeiktatok egy még karácsonyra készült ajándékot.

Varrjunk együtt 6. katedrál ablak

A 6. feladat "katedrál ablak" technikával készült. Igazi szöszmötölős, kézzel varrott darab, jó nagy anyagigénnyel.

2012. február 15., szerda

Blogdíj

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy szinte egyszerre Ancsa és Orsi is  rám gondoltak, és többek között nekem ajándékozták ezt a sokoldalú blogger díjat.
Mindkettőjüknek természetesen nagyon köszönöm, hiszen ez a kis ténykedéseim elismerését jelenti.

A díj elnyerése feltételekhez kötött:
  • Köszönd meg akitől kaptad.
  • Írj magadról 7 dolgot
  • Küldd tovább 15 bloggernek és értesítsd őket

Lássuk csak, mi jut eszembe magamról:
  1. a kreativitásban rejlik a lelkem
  2. a legszebb dolog, amit az élettől kaphattam, a két kisfiam
  3. szeretem a növényeket, a kertészkedést
  4. szeretem a természetet, gyönyörű tájakat
  5. az előzővel összefügg, hogy imádok utazni, bárhova
  6. szeretem a régi tárgyakat, minél kopottabb, régebbi, annál jobb
  7. szeretem a finom ételeket
Nem szeretnék külön kiemelni 15 blogot. Akikhez rendszeres olvasónak jelentkeztem, szívesen olvasok mindenkit. Alig várom napról-napra, hogy láthassam mi újat alkottatok Ezért kedves olvasóim, arra szeretnélek kérni benneteket, ha erre jártok, vigyétek magatokkal sok szeretettel ezt a kedves díjat.

2012. február 11., szombat

Varrjunk együtt 5. 3D szélforgó

Elkészültem az 5. blokkal. Nagyon gyors, és látványos technika, nagyon tetszik, biztos nem ez volt az utolsó.

Nyertem


Francesca játékán nyertem még decemberben ezt az álomszép könyvet. Kicsit kalandos útja volt ha nem is ennek, de az eredetinek, amit Francesca feladott még karácsony után, de csak nem akart megérkezni. Aztán a héten visszaérkezett hozzá, miután ő már feladta nekem ezt a másodikat, ami pár nap alatt meg is érkezett.

Francesca! Molte grazie per la gentilezza, e questo è il regalo perfetto!

2012. február 5., vasárnap

Varrjunk együtt 4. papíron varrás

A játék 4. feladata angol papíron varrás technikával készült. Először úgy gondoltam, valami extrább mintát választok, de aztán maradtam a jól bevált nagymama virágoskertjénél.

Varrjunk együtt 3. drezdai tányér

A játék 3. feladata a drezdai tányér volt. Alapvetően nem szeretem ezt a mintát, de kicsit megvariálva már tetszik. Van benne néhány pontatlanság, amit már a felvarrás után vettem észre, de tanultam belőle, hogy nem szabad egy irányba vasalni az összes élt.