„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2011. március 19., szombat

Hosszú hétvége

A hosszú hétvégét kihasználva a Szigetközbe utaztunk. Szerencsére csodálatos volt az idő, így nem volt nehéz jól eltölteni ezt a pár napot:
Mosonmagyaróváron régebben mindig csak átutaztam, nem is gondoltam, hogy ilyen hangulatos kis középkori belvárosa van, és egy tökéletes épségben megmaradt várral is büszkélkedhet.
 Az ártéri erdőkben ilyen csodálatos hóvirágszőnyeg terült el mindenhol.
(Bosszant, hogy a képeket nem tudom elfordítani)
Meglátogattuk Bécsben a természettudományi múzeumot. Óriási élmény volt végignézni a hatalmas gyűjteményt az őskőzetektől napjaink élővilágáig.
  Pozsonyban megnéztük az épp felújítás alatt álló várat. Kár, hogy csak kívülről lehet körbejárni, a gyerekek hiányolták a múzeumot, hogy a használati tárgyakat is megszemlélhessük.
(Szörnyű, hogy minden képem fordítva jelenik meg.)
Útközben hazafelé sétáltunk egyet a hédervári kastély parkjában.

4 megjegyzés:

  1. Jó kis körutatok volt :)
    Nagyon szép helyeken jártatok!

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon jól éreztük magunkat, és az idő is végre tavaszias volt.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Képek elforgatása, ha máshogy nem megy, töltsd le ezt az ingyenes programot a gépedre, ezzel lehet kicsinyíteni, BMP,GIF,JPEG, PNG, TIF formátumokban átkonvertálni képeket, illetve forgatni is.
    http://pixresizer.en.softonic.com/
    Remélem segítettem!
    Ancsa

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Ancsapancsa! Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés