„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2012. július 22., vasárnap

Vintage garden

Még télen szerelmesedtem bele ebbe a takaróra. A neten találtam, neve Vintage garden és Natalie Lymer tervezte. Lassan haladtam a blokkok hímzésével, majd következett a rengeteg kocka kiszabása. A hímzett blokkokat beavattam varrás előtt, a mosástól eldeformálódtak, a zöld anyag varrás közben nem tartotta nagyon a méreteit, de elkészült a nagy mű - legalább is az előlapja - ezen a hétvégén. Megkínlódtam érte, de hát persze hátra van még a hátlapozás és a tűzés, ami eltart még egy ideig, de már most nagyon szeretem. Elég méretes példány 230x230-as, de kell is, hogy szépen beterítse a franciaágyat.








10 megjegyzés:

  1. Már vártam mikor kerül bemutatásra :)
    Gyönyörű szép már most Andi ♥♥♥
    Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kata! Most épp azon filózok, hogy normál, vagy egész vékony fliest tegyek bele.

    VálaszTörlés
  3. Azta!!!!!Hűűűűű! Csodálatos lett!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Fidike, Mammka, köszönöm az elismerő szavakat. Megvettem a hátlap anyagát és a bélést, már csak egy kis szabadidőre van szükségem és használhatom is.

    VálaszTörlés
  5. Azért még van vele munkád,de mesés!!!!!!!Mennyire fogod letűzni?A szabadidő,az egy furfangos dolog....

    VálaszTörlés
  6. Csak lazán szeretném a széleit, és a kockákat. Aztán majd meglátjuk hogy mozog ez az óriási anyag a varrógép alatt.

    VálaszTörlés
  7. Végül milyen bélést vettél bele?

    VálaszTörlés
  8. Arany középutat választottam. Se nem a legvékonyabb, se nem közepes. A Hunyadi utcában volt egy nagyon pihe-puha bélés, állítólag könyebb varrni mint a normál fliest. Majd meglátjuk, mert időm az sajnos most sincs rá.

    VálaszTörlés