„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2013. február 23., szombat

Kosárfonás

Mindig is vonzott minden népi kézművesmesterség, de közöttük is leginkább a kosárfonás és a fazekasság áll hozzám a legközelebb, persze csak ha a hímzést nem számítjuk. Már régóta terveztem, hogy keresek magamnak egy jó kis kosárfonó tanfolyamot, csak sajnos nemigen találtam a kétéves OKJ-s képzésen kívül mást. De szerencsére az utolsó előtti pillanatban bukkantam egy négyalkalmas kurzusra. Azért az utolsó előtti pillanatban, mert a négyből sajnos egy alkalmat el is mulasztottam. Tegnap jött el számomra a nagy nap, és a fonás minden percét élveztem. A kosárkám még nincs kész, a peremét és a fülét kell kialakítani a következő alkalommal, de azért a snidling így félkészen is jól mutat benne.

Ja igen, ha már kosárfonás, akkor természetesen egy strapabíró sk köténykét is kellett rittyentenem a jeles alkalomra. Nagyon jól bevált, hogy vastag farmer anyagból készítettem, mert védte a ruhámat a vizes fűzfavesszőktől.4 megjegyzés:

 1. Jaj de jó! Én is mindig szerettem volna megtanulni kosarat fonni.

  VálaszTörlés
 2. Én is szeretem a kosarakat, a fonása is izgatott mindig. Nagyon tetszik igy a snidlinged....

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jó kis elfoglaltság:) A snidlingnek nem a végleges helye, mert a hosszú szálak le lesznek vágva, de azért addig is nézegetem így..

  VálaszTörlés
 4. :-).....csudajó - VAGY! :-) és ez a kötényke......

  VálaszTörlés