„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2013. február 23., szombat

Kosárfonás

Mindig is vonzott minden népi kézművesmesterség, de közöttük is leginkább a kosárfonás és a fazekasság áll hozzám a legközelebb, persze csak ha a hímzést nem számítjuk. Már régóta terveztem, hogy keresek magamnak egy jó kis kosárfonó tanfolyamot, csak sajnos nemigen találtam a kétéves OKJ-s képzésen kívül mást. De szerencsére az utolsó előtti pillanatban bukkantam egy négyalkalmas kurzusra. Azért az utolsó előtti pillanatban, mert a négyből sajnos egy alkalmat el is mulasztottam. Tegnap jött el számomra a nagy nap, és a fonás minden percét élveztem. A kosárkám még nincs kész, a peremét és a fülét kell kialakítani a következő alkalommal, de azért a snidling így félkészen is jól mutat benne.

Ja igen, ha már kosárfonás, akkor természetesen egy strapabíró sk köténykét is kellett rittyentenem a jeles alkalomra. Nagyon jól bevált, hogy vastag farmer anyagból készítettem, mert védte a ruhámat a vizes fűzfavesszőktől.2013. február 16., szombat

DFEA rózsa
Esténként alig várom, hogy hímezhessek egy kicsit, ezért viszonylag gyorsan is haladok vele, de már előre sajnálom, hogy vége lesz nemsokára ennek a kellemes elfoglaltságnak.
Ébredezik a természet


2013. február 6., szerda

DFEA rózsa


Ennek a sorozatnak nem tudok ellenállni, így a hortenzia, írisz és fukszia után elkezdtem a rózsát is.


2013. február 1., péntek

Keretes pénztárca

Kb. két éve vettem a kis kapcsos keretet, és most jutottam oda, hogy nekigyűrkőzzek. Eddig gyűjtögettem a szabásmintákat, nézegettem, hogy is kellene megcsinálni, aztán most eljött az ideje ennek is. És talán nem is rossz a végeredmény.