„Tündéri nélkül csak "nagy" vagy "tökéletes" művek vannak. Az igazi remekmű néha nem is olyan tökéletes. Csak sugárzik, a "csak álom" is benne van, a csillagok fénye, a tündéri.” Márai Sándor

2014. január 17., péntek

Rokokó rózsa bronz medálban


Pár hete készült ez a kis mű, de sokáig gondolkodtam, hogy felrakjam-e a blogba a képeket, mert az anyag medálba illesztésével nagyon nem vagyok elégedett. A hibák a fotókon jöttek ki igazán. Először szétszedtem, majd újra beragasztottam, de így sem tökéletes. Ha valaki tud tippeket, hogy lehet az anyagot szépen a keresztbe illeszteni, azt megköszönöm!



8 megjegyzés:

  1. Medálhoz illő üveglencsét szoktam venni és arra feszítem a hímzett anyagot. úgy ragasztom rá az alapra.
    Nagyon szépek a rokokó rózsáid :)
    http://xlliann.blogspot.hu/2013/05/levendula-szezonra-keszulok.html

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az ötletet. Úgy tényleg biztosan szépen kifeszül
    Majd vadászok ilyen lencsét, bár a medálokat pár éve külföldről rendeltem, nem tudom találok-e ilyen méretet.

    VálaszTörlés
  3. A rózsáid nagyon szépek, gratulálok! Épp a múlt héten vettem meg életem első ilyen medálját és épp ezen gondolkodtam, amivel te most elégedetlen vagy...hogy tudom majd szépen beilleszteni az anyagot...párszor nekifutunk és kész :))
    (És köszönöm a lájkot odaát! :))
    További jó alkotókedvet a szép oldaladhoz!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Modeszta! Köszönöm a hozzászólásod!

    VálaszTörlés
  5. Ó, ez nagyon szép lett!!!
    Én úgy csinálnám, hogy a keretbe illő kartont kivágnék, arra feszíteném rá az anyagot úgy, hogy hátul jobbra-balra, fel-le, keresztül-kasul varrom, de óvatosan, hogy ne legyen túl sok begyűrődött anyag, mert akkor nehéz beragasztani. Kicsit puhább, domborúbb lesz, ha egy kis darab oválisra vágott vatelint is odateszel a karton és az anyag közé!

    VálaszTörlés
  6. A vatelin jó ötlet. Úgy próbáltam, ahogy írod te is, kartont kivágtam, de a textilt nem varrtam, hanem ragasztottam. Lehet, hogy varrva tényleg jobb lenne, mert így sok a ragasztó is benne. Na majd a következőt. Amúgy az a legnagyobb baj, hogy elég picike az egész.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon fontos, hogy a karton szabályosan legyen vágva, mert amikor ráfeszül az anyag, akkor felveszi a karton alakját az anyag. Picike, ez igaz, ettől sajnos feltűnőbbek a hibák is. A karton méreténél kb 3-4 mm-nyivel nagyobbra vágod ugyanolyan alakúra az anyagot, körbeférceled és összehúzod a karton körül. Ezután pedig fel-le, ide-oda összevarrogatod, hogy mégszebben kifeszüljön. Ez azért is jó, mert akkor a fonalakat is odaragasztod. A ragasztó csak a beragasztáshoz kell csak. A következő tökéletes lesz:)

    VálaszTörlés